Incompany
Trainingen

Geef uw medewerkers vernieuwende tools

Met onze incompany training krijgen uw medewerkers nieuwe verfrissende mogelijkheden om aan de slag te gaan met hun cliënten.

Direct meer informatie

Incompany
Trainingen

Geef uw medewerkers vernieuwende tools

Met onze incompany training krijgen uw medewerkers nieuwe verfrissende mogelijkheden om aan de slag te gaan met hun cliënten.

Direct meer informatie

Psychosociale methodieken die uw cliënten vooruit zullen helpen

  • Ben jij als psycholoog, therapeut of coach werkzaam in de gezondheidszorg?
  • Zou je graag meer diepgang wensen met jouw cliënten, maar mis je nog wat methodieken die je hierin kunnen ondersteunen?
  • Wil jij handvatten aangereikt krijgen om oorzaken aan te pakken, zodat je de cliënt hiermee kan helpen zichzelf te helpen op langer termijn?

Dan is dit de in company training voor jou. Vergroot je kennis en vaardigheden om jouw cliënten te helpen door middel van deze unieke, gecombineerde en diepgaande training, met handige methodieken en richtlijnen die je direct in de praktijk kunt brengen! Uniek, omdat deze training 3 methodieken (elk afzonderlijk succesvol bewezen) omvat in 1 training. Uniek, omdat je deze 3 methodieken eerst zelf gaat doorvoelen en ervaren, voordat je ze in de praktijk gaat brengen. Hierdoor zal de integratie van deze methodieken in jouw toekomstige therapiesessies makkelijker verlopen.

Speciaal voor professionals heeft Monique deze training ontwikkeld. Deze behoefte is ontstaan nadat zij de afgelopen 15 jaar, met regelmaat van haar deelnemers te horen kreeg, dat zij het jammer vonden dat deze methodieken niet eerder werden ingezet in de trajecten die ze hebben doorlopen! Daarom is deze training speciaal gericht op aanvullende methodieken, die kunnen worden ingezet tijdens een behandelingstraject. Ook kan deze training worden gezien als nuttige bijscholing!

Neem contact met ons op

Inzetten op herstel
van de cliënt

Hoe gaat de training in zijn werk / de 3 psychosociale methodieken

In de eerste 2 dagen gaan we aan de slag met het gekwetste innerlijk kind die iedereen met zich mee draagt. De één wat meer dan de ander. Door deze methodiek toe te passen, laat jij jouw cliënten terugkijken naar de periode in het ouderlijk gezin en van daaruit ontstane patronen en manier van denken, voelen en handelen. De cliënt gaat herkennen en erkennen hoe deze patronen van toen, een beperkende uitwerking hebben op de manier van denken, voelen en handelen in het heden.  De cliënt leert deze patronen om te buigen naar volwassen bewustzijn. Dit is een krachtige methodiek die in elk behandelingstraject de basis kan vormen!

De volgende 2 dagen gaan we werken met de zogenoemde deelpersoonlijkheden ofwel deelpersonen.

Onze persoonlijkheid bestaat uit tientallen deelpersonen die kenmerkend en uniek zijn voor onze gehele identiteit. Ze hebben allen een eigen manier van denken, voelen en handelen. We hebben positieve en negatieve deelpersonen. Hierdoor kunnen wij ons op een dag op verschillende momenten anders voelen en/of gedragen, wat ons uit balans kan brengen.

Door bewustwording leert jouw cliënt verschillen in gedrag en/of gevoel van zijn of haar deelpersonen te (h)erkennen.  Hij/zij leert om ze te laten samenwerken en te integreren. Hierdoor komt een cliënt in balans en krijgt een totaalbeeld van zijn/haar (authentieke) identiteit: Wie ben ik? / Wat wil ik?

In de laatste 2 dagen van deze training leer je als professional specifieke kenmerken in tekeningen te herkennen en te analyseren. Door het maken van een tekening met opdracht, eventueel met een specifieke visualisatie vooraf, komt de cliënt in contact met het onderbewustzijn. Hier ligt de sleutel tot verandering! Het gaat er niet om hoe er wordt getekend, maar wat. De uitkomst van elke tekening is weer speciaal en verwonderlijk. Een tekening liegt nooit, hooguit de tekenaar zelf. Je krijgt verschillende teken-opdrachten en tekeningen te analyseren, om zo deze methodiek beter te laten integreren.

Wat je mag verwachten

√ Groepen van 4-8 personen
√ Methodieken eerst zelf ervaren
√ Een warme ambiance met gelijkgestemden
√ Begeleiding van een ervaren psychosociaal therapeut
√ Tools die de gehele therapie ingezet kunnen worden
√ Handvatten voor jouw cliënten voor de rest van hun leven
√ Een kant en klaar handboek met duidelijke richtlijnen
√ Kennis is direct toe te passen in de praktijk
√ Oefenen met door ons ingebrachte cliënten

Intakegesprek aanvragen
professionele trainingen

Duur:              6 dagen van 9.00 – 17.00 uur.
Dagen:           Doordeweekse dag. Om de 3 weken vindt een trainingsdag plaats.
Start:               Najaar 2020, of op aanvraag.
Prijs:               Op aanvraag; identiti.trainingen@gmail.com
Trainer:         Monique van de Laar

Monique is de trainer en eigenaar van Identiti Trainingen. Zij is van oorsprong ook psychosociaal therapeut, Reikimaster, (geregistreerd) sociaal werker en auteur van het boek “Alles begint met de emotionele erfenis van onze(voor)ouders”.

Meer informatie over Monique en haar boek kun je vinden
op moniquevandelaar.nl

De training voor professionals heeft Monique ook in het Engels gegeven in Zuid-Afrika aan social workers (maatschappelijk werkers), die de methodieken willen toepassen in hun community. Mocht dit de voorkeur hebben, dan kan Monique ook in het Engels trainen!

Terugblikken van deelnemers

Een selectie van onze leukste feedback

Sinds ik onderdeel heb mogen zijn van de training van Identiti-Trainingen, ervaar ik een verhelderende kijk op mijn behoeftes en kwaliteiten. Ik sta versteld van de groei die ik ben doorgaan.

Ik ben door de training van Identiti-Trainingen in contact gekomen met een dieper deel van mijn persoonlijkheid. De ontdekking dat ik een getalenteerd persoon ben die weet wat ie kan en wil is een toegevoegde waarde voor alle aspecten van mijn verdere bestaan en zal me kracht geven bij keuzes die zullen volgen.

Ik had nooit kunnen dromen welke verandering ik zou ervaren door deze training.

Ga vooral zo door met wat jullie doen; je bent een geweldig mens met vele inzichten waar je vele mensen mee kan helpen

Monique, ik ervaar jou als een zeer warme energieke vrouw die ons een ander niveau van onszelf wil laten binnenstappen. Iets waardoor we sterker worden en uiteindelijk veranderen tot een eenheid in onszelf!

Van trainster Monique heb ik (buiten het feit dat ze een hele goede trainster is) veel positiviteit, hartelijkheid en warmte mogen ontvangen. Monique weet met haar training mensen te raken.

De mensen van Identiti-Trainingen lijken erg goed te weten waar het allemaal om draait. Hier wordt er gekeken naar de mogelijkheden van mensen en niet naar de onmogelijkheden. En dit stuk is ontzettend belangrijk.

It was interesting, very good. I am grateful to Identiti for helping me to understand myself. No remarks, only good feedback.

Geweldig! Dit is wat ik zocht. Het gaat de diepte in en het gaat over mij en niet over een ‘baanzoekende’.

Heel goed verzorgd met veel aandacht voor de cursisten. Ik vond het fijn de tijd te krijgen voor een opdracht. Ik weet nu wat ik kan.

Ik heb tijdens de training veel geleerd wat mijn struikelblokken zijn en mijn vaardigheden. Wat ik meeneem uit deze training zijn waardevolle ideeën, heel veel blije gevoelens, dankbaarheid en veel liefde van mijn medecursisten.

Dankbaar dat ik mij heb aangemeld voor deze training. Monique, ik raad jullie echt aan om door te gaan met deze training, want het is echt nodig!

Kernwaarden

& beloftes

Kernwaarden

& Beloftes

Kernwaarden in hoe we te werk gaan zijn:

Een persoonlijke benadering
Herkenbaarheid creëren door te spiegelen
(“hey, dat herken ik in mijn relatie!”)
Duidelijkheid in ontwikkelingsroute
Tools die direct toepasbaar zijn en voor de rest van je leven bruikbaar blijven
De focus ligt op genezing en weer regie nemen over je leven