Hervind jouw kracht!

Hervind jouw kracht!

Hoe komt het dat ik ziek ben geworden?

Hoe kan ik zo snel mogelijk weer aan het werk?

Wat heeft ziek zijn mij te zeggen?

Wat kan ik doen om mijzelf weer beter te maken?

Dit zijn vragen die zoveel mogelijk beantwoord gaan worden in deze ervaringsgerichte ‘Kom in je kracht training’. Niemand is graag ziek, en zeker langdurig ziek zijn vraagt veel energie van jou, op fysiek maar ook op emotioneel /mentaal niveau. Vaak kom je dan in een negatieve spiraal en zie je soms geen uitweg meer. Dit kan betekenen dat je langer dan nodig ziek bent en het ziek zijn jouw leven grotendeels beïnvloedt.

De eerste trainingsdagen besteden we veel aandacht aan jouw ziekteproces. Uiteraard blijft dit een belangrijk aandachtspunt gedurende de hele training, alleen gaan we het ziek zijn bekijken vanuit diverse psychosociale methodieken. Monique, jullie trainer, maakt tijdens de training gebruik van visualisaties en geleide meditaties. Daarnaast is de basis van al haar trainingen gebaseerd op de door haarzelf door-ontwikkelde succesvolle 3 psychosociale methodieken:

 

Innerlijk kind

Als kind ontwikkel je overlevingsstrategieën. Deze had je nodig om pijnlijke situaties aan te kunnen. Wanneer je volwassen bent, gebruik je deze overlevingsstrategieën vaak nog steeds (onbewust). Alleen zorgt dit ervoor dat je nog steeds vanuit een (gekwetst) kind bewustzijn denkt, voelt en of handelt en oude pijnen in stand houdt. Met deze methodiek zal je versteld staan van wat er allemaal mogelijk is in je volwassen leven en vanuit een volwassen bewustzijn. Je gaat vanuit je hoofd naar je hart leven en zien wat écht belangrijk is voor jou!

Deelpersonen

Jouw persoonlijkheid bestaat uit allemaal delen; ook wel deelpersonen genoemd. Tezamen vormen zij jouw gehele identiteit. Zo heb je bijvoorbeeld ‘De boze’ of ‘De slimme’ deelpersoon, maar in jouw geval ook ‘De zieke’. Zonder dit te beseffen identificeer je je vaak maar met 1 deelpersoon, namelijk de deelpersoon die op de voorgrond staat. Hierdoor sluit je je af van andere (positieve) deelpersonen en leef je jouw leven niet ten volle. Ontdek met deze methodiek hoe je weer in evenwicht kunt komen en blijven, door alle deelpersonen te laten samenwerken.

Tekening analyse

Het maken van een tekening brengt je naar jouw onderbewustzijn; daar waar alle antwoorden en potentieel zijn te vinden.
Het gaat er niet om hoe je tekent, maar wat je tekent. Een boeiende en openbarende methodiek die telkens weer de waarheid naar boven haalt. Want één ding is zeker: de tekening liegt nooit!

“Als je genezen wilt worden, moet je eerst ziek worden”

– Rumi –

Ben jij klaar voor de nieuwe ik?

Intakegesprek aanvragen

Video
Op de laatste dag wordt er met degene die dat willen een kort filmpje opgenomen, waarin jij op eigen-wijze kunt vertellen of laten zien wat je hebt bereikt of wat jouw doel is. Dit filmpje kan eventueel gebruikt worden voor toekomstige referentie, dan wel ter ondersteuning van sollicitaties.

Doel van de Kom in je kracht training
Jou te inspireren en motiveren tot zelfonderzoek, zodat je met nieuwe kracht en inzicht een nieuw spoor kan uitzetten! Deze training is gericht op de volgende pijlers:

 • Bewustwording van diverse eigen (ziekte-)processen
 • Inzicht krijgen in je manier van denken, voelen en handelen
 • Van een laag zelfbeeld naar geloof en vertrouwen in eigen kunnen
 • Van demotivatie naar motivatie en inspiratie
 • Van passief naar actief gedrag en (leren) nemen van eigen verantwoordelijkheden
 • Van ontkenning naar erkenning van jouw talenten


Gewenst resultaat:

 • Je komt uit de neerwaartse spiraal van demotivatie en (sociaal) isolement
 • Door niet alleen aan symptoombestrijding te doen (= kortdurend effect), maar de oorzaken van een probleem aan te pakken (= langdurig effect), wordt de kans groter dat je (blijvend) terug kunt keren in het arbeidsproces
 •  Je gaat jouw talenten inzetten
 • Het ontstaan van diverse individuele- en of groepsinitiatieven met betrekking tot bijvoorbeeld een nieuw project/baan
 • Je krijgt weer een doel in je leven en gaat deze ook bereiken
 • Je kunt een leven leiden zonder je te laten beperken door eigen overtuigingen.
  Je overstijgt je ziek zijn en of leert hiermee omgaan. Hierdoor wordt de kans op een depressie en of burn-out verkleind
Intakegesprek aanvragen

Duur:              9 dagen van 9.00 – 16.00 uur.
Dagen:            Om de 3 weken vindt een trainingsdag plaats.
Start:               2 keer per jaar; in het voor- en najaar.
Prijs:                Op aanvraag; identiti.trainingen@gmail.com
Trainer:         Monique van de Laar

Over Monique
Door inzichten en bewustwording, is zij ervan overtuigd geraakt dat een mooier en gezonder leven  gecreëerd kan worden, door uit je negatieve ervaringen je groei te halen. Voordat dit kan gebeuren, moet je je eerst ontdoen van allerlei psychische en emotionele ballast.

Zo ontstaat er meer ruimte voor jouw genezing, kracht en talenten. Zij gelooft in het zelfhelend vermogen van ieder mens, ongeacht de omstandigheden!
Monique is naast trainer van oorsprong ook psychosociaal therapeut, Reikimaster, (geregistreerd) sociaal werker en auteur van het boek “Alles begint met de emotionele erfenis van onze(voor)ouders”.

Terugblikken van deelnemers

Een selectie van onze leukste feedback

Sinds ik onderdeel heb mogen zijn van de training van Identiti-Trainingen, ervaar ik een verhelderende kijk op mijn behoeftes en kwaliteiten. Ik sta versteld van de groei die ik ben doorgaan.

Ik ben door de training van Identiti-Trainingen in contact gekomen met een dieper deel van mijn persoonlijkheid. De ontdekking dat ik een getalenteerd persoon ben die weet wat ie kan en wil is een toegevoegde waarde voor alle aspecten van mijn verdere bestaan en zal me kracht geven bij keuzes die zullen volgen.

Ik had nooit kunnen dromen welke verandering ik zou ervaren door deze training.

Ga vooral zo door met wat jullie doen; je bent een geweldig mens met vele inzichten waar je vele mensen mee kan helpen

Monique, ik ervaar jou als een zeer warme energieke vrouw die ons een ander niveau van onszelf wil laten binnenstappen. Iets waardoor we sterker worden en uiteindelijk veranderen tot een eenheid in onszelf!

Van trainster Monique heb ik (buiten het feit dat ze een hele goede trainster is) veel positiviteit, hartelijkheid en warmte mogen ontvangen. Monique weet met haar training mensen te raken.

De mensen van Identiti-Trainingen lijken erg goed te weten waar het allemaal om draait. Hier wordt er gekeken naar de mogelijkheden van mensen en niet naar de onmogelijkheden. En dit stuk is ontzettend belangrijk.

It was interesting, very good. I am grateful to Identiti for helping me to understand myself. No remarks, only good feedback.

Geweldig! Dit is wat ik zocht. Het gaat de diepte in en het gaat over mij en niet over een ‘baanzoekende’.

Heel goed verzorgd met veel aandacht voor de cursisten. Ik vond het fijn de tijd te krijgen voor een opdracht. Ik weet nu wat ik kan.

Ik heb tijdens de training veel geleerd wat mijn struikelblokken zijn en mijn vaardigheden. Wat ik meeneem uit deze training zijn waardevolle ideeën, heel veel blije gevoelens, dankbaarheid en veel liefde van mijn medecursisten.

Dankbaar dat ik mij heb aangemeld voor deze training. Monique, ik raad jullie echt aan om door te gaan met deze training, want het is echt nodig!

Kernwaarden

& beloftes

Kernwaarden

& Beloftes

Kernwaarden in hoe we te werk gaan zijn:

Een persoonlijke benadering
Herkenbaarheid creëren door te spiegelen
(“hey, dat herken ik in mijn relatie!”)
Duidelijkheid in ontwikkelingsroute
Tools die direct toepasbaar zijn en voor de rest van je leven bruikbaar blijven
De focus ligt op genezing en weer regie nemen over je leven